Vraag een gratis proefles aan of kom een keer gratis proefspelen!

Blessure

Herstel & sporthervatting

Blessure

Badminton is een intensieve sport. De kans dat je eens een blessure oploopt is daarom groter. Maar wat moet je dan doen? Om inzicht of advies te krijgen over de aard en inhoud van de blessure, het herstelproces en wat je zelf aan de blessure kan doen, kun je bij Fysiocentrum Pauwendaal terecht.

Medische Staf

De fysiotherapeuten van de club zijn Timothy Fechter en Jan-Gert Medendorp. Deze medische staf is in het leven geroepen om alle spelers te voorzien van medische begeleiding. Hiervoor is een stappenplan bij blessures ontwikkeld. Mocht er fysiotherapie nodig zijn dan wordt er doorverwezen naar Fysiocentrum Pauwendaal, de sportmedische partner van de club. Bij deze fysiotherapiepraktijk werken gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten. Ze zijn gewend om actief samen te werken met de huisarts, sportarts, trainer/coach en sportverzorgers.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen met Fysiocentrum Pauwendaal, gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Pauwenburg 160C. Telefoon 0320-219691. Voor vragen kun je terecht bij Tim Fechter of Jan-Gert Medendorp. Mailen kan ook naar tim@fysiocentrumpauwendaal.nl of jan-gert@fysiocentrumpauwendaal.nl.

Blessure

Nadat je op of buiten de training/wedstrijd een blessure opgelopen hebt, meld je dit allereerst aan je trainer zodat die de training aan kan passen en weet waarom je niet aanwezig bent.

Sportmedisch consult

Als je niet wedstrijdfit of trainingsfit bent, kun je je melden of direct contact op nemen met Fysiocentrum Pauwendaal. Vraag dan naar Timothy Fechter of Jan-Gert Medendorp. In eerste instantie wordt de diagnose gesteld en de behandelwijze bepaald. Ook wordt bekeken of de blessure is ontstaan door verkeerde of te veel training. Daarna krijg je een advies met betrekking het vervolgtraject.

Start behandeling

Indien nodig wordt een behandeltraject opgestart en kom je een aantal keer bij de fysiotherapeut terug. Passieve rust past hier niet bij. Er kunnen altijd actieve conditie- en krachttrainingsvormen in de trainingszaal worden gedaan. Spelers tot 18 jaar worden standaard vergoed vanuit de basisverzekering en kunnen dus vrij toegankelijk naar de fysiotherapeut. Overige behandelingen (individueel of in een kleine groep) worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Op de website zorgvergoeding.com tref je een overzicht aan van alle zorgverzekeraars die fysiotherapie in hun aanvullende verzekering hebben opgenomen.

Sporthervatting

Hervat de training zodra dit verantwoord is. Doe dit in overleg met fysiotherapeut en trainer. Te snel of op een verkeerde manier hervatten van de training vergroot de kans op herhaling van de blessure.

Stel je vraag!

Neem contact met ons op!

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact met ons opnemen. Jouw e-mail wordt verstuurd naar het bestuur. Liever een e-mail direct naar de juiste persoon versturen? Kijk dan op de pagina Bestuur & commissies.

Contactformulier

Sponsors

Ga een sportieve samenwerking aan!

BC Flevoland heeft belang bij sponsors om badminton betaalbaar te kunnen aanbieden aan bestaande en nieuwe leden en is daarom blij met haar sponsoren!

HIT4US logo

Ken of heb je een bedrijf dat een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat? Denk er dan eens aan om ons te sponsoren!

Ontdek de vele manieren waarop BC Flevoland jouw bedrijf onder de aandacht kan brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos: van reclame op het verenigingsshirt tot de website en van social media tot aan reclame op grote toernooien.

Meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Logo Impala - Independent Music Companies Association
HIT4US logo
Logo WIN - Worldwide Independent Network
HIT4US logo
Logo Impala - Independent Music Companies Association
HIT4US logo
Logo WIN - Worldwide Independent Network