Vraag een gratis proefles aan of kom een keer gratis proefspelen!

Over badminton

Iedereen kan badmintonnen!

Alles over badminton

Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en op alle niveaus. BC Flevoland is aangesloten bij Badminton Nederland, net als andere verenigingen binnen alle regio’s, waardoor het spelen van badminton gefaciliteerd wordt en op alle niveaus ondersteund wordt.

De sport kan gespeeld worden door jeugd, recreanten en door wedstrijdspelers (competitiespelers). Badminton wordt binnen in sporthallen gespeeld, met een racket en een shuttle. Afhankelijk met hoeveel personen je op de baan staat, speel je een zogenaamd enkelspel of een dubbelspel. Bij een wedstrijd in de vorm van een enkelspel wordt 1 tegen 1 gespeeld en in het dubbelspel 2 tegen 2.

Proeflessen of proefspelen

Als je nog niet bekend bent met badminton in verenigingsverband dan kun je bij ons drie keer gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Als je besluit om lid te worden, worden deze lessen uiteraard vervolgd.

Ben je al bekend met badminton, maar niet met onze vereniging? Dan bieden we de mogelijkheid om drie keer gratis mee te spelen op donderdagavond alvorens lid te worden. Zorg dat je je aanmeldt via deze link zodat er opvang geregeld kan worden en we kunnen garanderen dat je mee kunt spelen.

Lees meer over proeflessen

Beginnen met badminton

Je hebt besloten om te gaan badmintonnen. Wat nu? In dit gedeelte zullen wij je zoveel mogelijk informatie geven, zodat je goed beslagen ten ijs komt wanneer je naar de vereniging van jouw keuze zult gaan.

Meer over beginnen met badminton

Geschiedenis

Algemeen wordt aangenomen dat India de bakermat is van het badminton omdat daar het spel POONA werd beoefend. Waarschijnlijk genoemd naar de stad Poona, die ongeveer 50 km van Bombay ligt. Engelse officieren introduceerden het spel, waarmee zij in India kennis maakten, in Engeland en omstreeks 1873 werd het spel intensief beoefend op het landgoed van de Hertog van Beaufort in Gloucestershire. De naam van dat landgoed was BADMINTON en aangenomen mag worden dat de naam van het landgoed is overgegaan op het spel. Uit oude schilderijen staat vast dat men het spel toch ook in Europa al kende en vermoedelijk werd het onder verschillende namen beoefend.

Meer over de geschiedenis

Spelregels

Het doel van badminton is vrij simpel: probeer een shuttle over een net en in het veld van de tegenstander te slaan, terwijl je voorkomt dat hij hetzelfde bij jou doet. Er is een aantal officiële spelregels waaraan alle spelers zich in de basis van het spelen van badminton moeten houden.

Meer over de spelregels

Stel je vraag!

Neem contact met ons op!

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact met ons opnemen. Jouw e-mail wordt verstuurd naar het bestuur. Liever een e-mail direct naar de juiste persoon versturen? Kijk dan op de pagina Bestuur & commissies.

Contactformulier

Sponsors

Ga een sportieve samenwerking aan!

BC Flevoland heeft belang bij sponsors om badminton betaalbaar te kunnen aanbieden aan bestaande en nieuwe leden en is daarom blij met haar sponsoren!

HIT4US logo

Ken of heb je een bedrijf dat een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat? Denk er dan eens aan om ons te sponsoren!

Ontdek de vele manieren waarop BC Flevoland jouw bedrijf onder de aandacht kan brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos: van reclame op het verenigingsshirt tot de website en van social media tot aan reclame op grote toernooien.

Meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Logo Impala - Independent Music Companies Association
HIT4US logo
Logo WIN - Worldwide Independent Network
HIT4US logo
Logo Impala - Independent Music Companies Association
HIT4US logo
Logo WIN - Worldwide Independent Network